Fatih DULKAN, 1988’te ODTÜ Metalürji ve Malzeme lisans bölümünden mezun olmuş ve 1991’de ise yüksek lisans derecesini almıştır.

1989-1992 yılları arasında Türkiye Demir-Çelik İşletmelerinde (TDÇİ) İskenderun ve Karabük’te mühendis olarak çalıştıktan sonra TDÇİ Yatırım Planlama Dairesi Başkanlığında görev almıştır. TDÇİ tarafından o yıllarda yeni kurulan Ankara Üniversitesi ATAUM (Avrupa Topluluğu Uzmanlık Merkezi) eğitimine gönderilmiş, temel eğitimden sonra uzmanlık alanı olarak Ekonomi ve Mali Politikalar kısmına devam etmiş ve birincilikle bitirmiştir. Aynı yıl Dışişleri Bakanlığının AB’ye uzman yetiştirme sınavında başarılı olarak Brüksel DG 17 No’lu Enerji Planlaması Genel Müdürlüğünde Stratejik Enerji Planlamasında çalışmıştır. Daha sonra, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Planlaması alanında Şube Müdürlüğü ve Daire Başkanlığı görevleri yürütmüştür. Yine o yıllarda Gazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencilerine, Öğretim görevlisi Sn. Mustafa Turhan’a Yatırım Modelleri, Üretim Teknolojileri ve Proje Yönetimi konularında asistanlık yaparak ders vermiştir.

1996 ve 1997 yıllarında 54. Türkiye Hükûmeti döneminde Başbakanlık Ekonomi ve Koordinasyon Kuruluna Bilimsel ve Teknik Danışmanlık görevinde bulunmuştur.

2002-2020 yılları arasında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Sanayi Genel Müdürlüğünde, Ölçüler ve Standartlar Genel Müdürlüğünde de Standartlar Dairesi Başkanı olarak, yine aynı Genel Müdürlükte AB Teknolojileri Koordinasyon Dairesi Başkanlığı Görevlerinde (TAEX ve Twinnig Projeleri, Almanya’da bulunan PTB (Physikalisch-Technische Bundesanstalt) Enstitüsü’nde metroloji ve kalibrasyon sistemlerinde çalışmalarda bulunmuştur. Türk Standartları Enstitüsünde (TSE) Metalürji ve Malzeme Hazırlık grubu ve Makine Hazırlık gruplarında üye olarak çalışmış ve ayrıca raportörlük yapmıştır.

2020 Ocak ayında Türkiye Uzay Ajansında (TUA), İleri Teknolojiler Birim Koordinatörü olarak görevine başlamış olup Milli Uzay Programı (MUP) hazırlık çalışmalarında yer almıştır ve düzenlenen çalıştayda uzay ve havacılık alanında ileri malzeme teknolojileri üzerine çalışmış ve çeşitli projeler hazırlamıştır. 2022 yılında ABD’de düzenlenen ve USTDA (U.S. Trade and Development Agency) tarafından organize edilen; ABD’deki NASA ve diğer büyük uzay-havacılık şirketlerinin tesislerinde; uydu ve haberleşme teknolojileri, uzay amaçlı imalat ve test tesisleri ile uzaya ilişkin politikalar ve düzenlemelerinin incelendiği programa katılım sağlamıştır.

2022-2024 yılları arasında Türkiye Uzay Ajansında, İleri Malzemeler ve Havacılık Teknolojileri Daire Başkanı olarak görev almıştır.

Şu anda Türkiye Uzay Ajansında, ülkemizin Fırlatma Teknolojileri alanındaki çalışmalarını yürütmek üzere Fırlatma Sistemleri ve Teknolojileri Daire Başkanı olarak görevini sürdürmektedir.

İleri derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.